Nieuwsbrief Januari tm juni 2015

GEACHTE OUDERS, BESTE LEERLINGEN, BESTE CONDITIETRAINERS,

 
1.    De website van de balletschool is volledig vernieuwd en geactualiseerd. www.jokedebacker.nl 
De moeite waard om hier naar te kijken!

2.    VAKANTIES 2014:
(zoals gebruikelijk op basis van 37 lesweken per jaar)
Kerstvakantie        15 december 2014 tot 5 januari 2015
Carnavalsvakantie:    16 februari tot 23 februari
Meivakantie:        27 april tot 18 mei  (maandag 11 mei is er wel les!)
Zomervakantie:        13 juli tot 31 augustus 

3.    Er zijn nog plaatsen vrij in de lessen PILATES/CONDITIETRAINING. De lessen bestaan grotendeels uit grondoefeningen. Alle spieren en gewrichten worden doorgewerkt met spierversterkende en spierversoepelende oefeningen ondersteund door een juiste ademhaling. Met intensief werken in een fijne sfeer, met inspirerende muziek, kom je na een lange dag vermoeid binnen om lekker fit naar huis te gaan. Zowel geestelijk als lichamelijk heb je een lekkere "douche" gehad. Je lichaam wordt geolied waardoor nekklach¬ten en rugklachten verdwijnen of voorkomen worden!

4.    Ook voor VOLWASSENEN zijn lessen KLASSIEK BALLET mogelijk...

5.    LESKLEDING: De balletschoenen zijn voor alle lessen wit of huidkleur. Volwassenen kunnen kiezen voor zwarte stoffen schoenen. Zwarte leren schoenen geven zwarte strepen en dat betekent veel werk om die van de vloer te krijgen. Streepje voor streepje moet op de knieën verwijderd worden... Leerlingen van 4 tot 6 jaar dragen korte witte sokjes (geen blote voetjes in de schoenen) en een roze balletpakje, zo eenvoudig mogelijk. In ieder geval géén los rokje. In de winter is een roze maillot geen bezwaar. Leerlingen v.a. 6 jaar dragen een zwart balletpakje (zonder rokje) en korte witte sokjes of een roze maillot. Geen pantykousen, geen blote voeten in de schoenen! Draag er a.u.b. zorg voor dat er geen onderbroekje onder de leskleding te voorschijn komt. Liefst geen ondergoed aan! Nooit met losse haren in de les komen en sieraden thuis laten. Zet a.u.b. de naam in de leskleding en schoenen. Handig als iets in de kleedkamer is blijven liggen!

6.    Leuk cadeautje voor de feestdagen of de verjaardag! “Vijf Primaballerina’s” van Thea Stilton (uitgeverij De wakkere muis ). Het is een verhaal waarin 5 jonge muizinnen de balletwereld induiken om uit te zoeken wie er vals speelt bij balletwedstrijden. Tussendoor staan allerlei interessante weetjes over ballet, dans en theater. Ook leuk om voor te lezen!

7.    Parkeren: Laat u a.u.b. mijn plaats meteen achter de balletschool vrij zodat ik 's avonds laat voldoende licht heb om het sleutelgat van mijn auto te vinden! Parkeer uw auto altijd met de neus naar de tuin van de buren. Zo kunnen meer auto's parkeren en neemt uw auto niet meer plaats in dan nodig is. Houdt u a.u.b. altijd de inrit vrij, dus ook niet de auto aan de zijkant van de school zetten om in en uit te laten stappen. Soms ontstaan op de weg levensgevaarlijke situaties omdat er geen doorstroming is. Denk dus aan elkaars veiligheid. De buurman van de balletschool vraagt nog eens geen auto's voor zijn woning te parkeren.

TOT SLOT wens ik u allen PRETTIGE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG 2015!
Wat mij betreft wordt 2015 weer een jaar met veel dansplezier, artistieke, muzikale en technische ontwikkeling voor ons allemaal, in goede gezondheid! 

Joke de Backer
Koningshof 26
6301 LT Valkenburg aan de Geul
Tel: 043-4592052